26 d’octubre 2006

El Periódico


Fa temps que compro El Periódico. Normalment dissabtes (pel Teletodo, és trist, ho sé) i diumenges pel suplement del Motor (Airbag) que m’agrada força. De fet, el motiu principal de comprar un diari és que dissabte i diumenge amb la Mireia anem a fer un cafè pel centre de Sabadell i dediquem una estona (excessiva segons ella) jo a llegir el diari i ella a fer els encreuats, autodefinits i sudokus diversos. I per què El Periódico? Doncs perquè ja fa un temps que és en català, perquè fa molts anys que el conec i hi estic acostumat, és còmode de llegir, etc., tot i que és sociata descarat, sensacionalista, etc. De fet és espectacular com “s’ataca” la dreta, ja sigui espanyola o catalana.

Sempre tenim la conya amb el meu germà Ramon perquè ell és lector d’El País i, òbviament pensa que El Periódico, al costat d’El País és un diari simple, un tebeo. I jo em mofo d’ell com si se les donés d’intel·lectual, ja que El País, tot i que també es considera proper als socialistes, passa per ser més objectiu, seriós o rigurós.

La qüestió és que divendres passat El Periódico va treure un titular en portada que em va escandalitzar i indignar de mala manera: “Artur Mas proposa el carnet del bon immigrant”. Sense entrar a debatre la idoneïtat de la proposta i sense ser adepte d’en Mas ni de Ciu especialment, aquest titular em rebenta perquè més que informar el que fa és OPINAR. I les opinions, a un diari, no es donen en portada, es donen a l’Editorial o es donen a títol personal ja sigui a una columna d’opinió o a una carta al director si s’és lector i es vol participar. Aquest titular jutja, valora i (des)qualifica una proposta en el moment que utilitza la paraula “bon” per diferenciar immigrants. Insisteixo que em centro només en el titular i obvio la proposta en si que de fet ni me l’he llegida.

El Periódico es converteix, doncs, en un instrument (i molt descaradament) més del PSC a l’hora de fer campanya. Amb mi, que no comptin.

Hauré de tornar a comprar l'Avui, que en Ramon m'ha comentat que darrerament està millor, o hauré de provar amb El Punt, a veure si diumenge ve amb un suplement de motor! :-D

20 Comments:

At dijous, 26 d’octubre, 2006, Blogger Charlie said...

El Periodico ja era bastant sensacionalista i "opinador de la primera a la última pàgina" quan el dirigia l'Antonio Franco. Però es veu que en Nadal (si, de cals Nadal de tota la vida) hi ha aportat encara més groguisme a l'assumpte.
Només cal veure les portades que treuen des de fa 6 mesos.

Jo no el compro mai, però és d'aquests diaris que sempre agafes quan vas a pendre algo (perquè hi és a tots els bars del món mundial), però últimament és que fa bastanta angúnia de llegir.

Ah, i jo no sóc el típic intel.lectual que se les dona de llegir El Pais, entre altres coses perquè se'm fa ferragós de llegir, però també considero que El Periodico és un TBO...i cada dia més.

 
At dijous, 26 d’octubre, 2006, Blogger Unknown said...

Carles,
Totalment d'acord. Suposo que precisament ens el trobem a tot arreu perquè és fàcil de llegir i molt "visual"... de fet, El País no l'he vist mai a cap bar que jo recordi.

I el personal que corre majoritàriament pels bars de barri, perquè ens entenguem, tampoc té massa pinta d'intel·lectual... "Ponme un trifázico cuando puedah" :-ppp

El Periódico=vergonya aliena

 
At dijous, 26 d’octubre, 2006, Blogger Charlie said...

Pel que fa a El Punt:

Aviam, prova-ho.
Jo el vaig comprar un diumenge per provar, i des de llavors (ja fa 4 o 5 anys) que no puc passar un dia festiu sense ell.
A veure, és molt de la ceba i la vena esquerrana independentista es veu de lluny, però és prou rigorós.

A més, te la particularitat de que incorpora el diari "El 9 Esportiu", que li fa de secció d'esports.
És com si et compréssis La Vanguardia i et vingués El Mundo Deportivo dins, perquè ens entenguem.

Resumint, que a mi m'agrada molt :PPP

Prova-ho (o no) i ja em diràs.

 
At dijous, 26 d’octubre, 2006, Blogger Charlie said...

Ah, m'oblidava.
No esperis dominicals, ni coleccions, ni grans passa-temps.
És bastant modestot en aquest sentit.
Els dissabtes vé amb un suplement d'economia i els diumenges amb el suplement "Presència", que desenvolupa temes d'actualitat amb bastants articles d'opinió, i tal.
Poc més.

 
At dijous, 26 d’octubre, 2006, Blogger Unknown said...

Serà qüestió de provar-ho a veure què...té encreuats i sudokus??? I encara ve amb el setmanal "Presència", diumenge?

El 9 esportiu el fullejo sovint a un bar aquí al davant de la feina i em sembla bé però escàs.

Ho provaré i en sortirà una entrada, gràcies pel consell.

 
At dijous, 26 d’octubre, 2006, Blogger Unknown said...

Te m'has avançat, Carles, veig que el "Presència" encara dura (el meu avi va comprar El Punt durant mooooooooolts anys). I suplement del motor? En té?

 
At dijous, 26 d’octubre, 2006, Blogger Charlie said...

Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

 
At dijous, 26 d’octubre, 2006, Blogger Charlie said...

Té sudoku, mots encreuats i sis diferències.
Suplement de motor...mmmmm...ara no ho sé, no m'hi he fixat mai.

 
At divendres, 27 d’octubre, 2006, Blogger Unknown said...

El que dèiem, s'haurà de provar! :-D

 
At divendres, 27 d’octubre, 2006, Blogger Joan Manel said...

M'agrada que facis aquest post. Fa temps que el Periodico també em provoca urticaria. Podríen disimular una miqueta. Qui és sectari?. Jo compro poc però em miro tots els que puc per internet. Per cert, i ara em penjareu, crec que "el mundo digital" és un diari electrònic molt complert, amb reportatges gràfics i de ciència. A més va ser pioner i no us equivoqueu, no soc precisament votant del PP.

 
At divendres, 27 d’octubre, 2006, Blogger Unknown said...

Joan Manel,
No el conec el mundo digital, jo per Internet (i ara em penjareu) només consulto l'As i el Marca... s'ha de saber què diu l'enemic!!!! :-D

 
At divendres, 27 d’octubre, 2006, Blogger CARLES DAVI said...

Osti Guillem, quin tema has tret. A mi em passa algo semblant a tu. Suposo que per ser en català, és el que normalment et trobes,...no se, per mil tontades, jo també l´acostumo a llegir. Però al final deixaré de fer-ho, és que sempre hi ha la puntilla aquella que dius: això és un "pamflet" dels sociates??? Amb grans titulars atacant els altres que no són socialistes.

Ah, i perque no estiguis sol en aquest tema, jo per internet també llgeixo el marca. És el que actualitza més ràpid la pàgina en tema d´esports.

 
At divendres, 27 d’octubre, 2006, Blogger Unknown said...

Hola Carles!
El problema per mi no és que sigui "pamflet de sociates" sinó que sigui "pamflet", tu! I no voto sociata, que consti.

I respecte el Marca, que passa per ser més objectiu (o menys madridista) que l'As, em va resultar curiós que no reconegués a la crònica del derby la superioritat blaugrana de la primera part ni que Emerson hauria d'haver anat al carrer abans d'acabar la primera part, cosa que si feia l'As...

Curiós!

 
At divendres, 27 d’octubre, 2006, Blogger CARLES DAVI said...

Sobre el Marca, jo la veritat és que quan parla del Barça o Madrid quasi ni m´ho miro. L´utilitzo basicamen per la resta de clubs i per l´esport en general.

 
At divendres, 27 d’octubre, 2006, Anonymous Anònim said...

Hola, Guill, sóc en Roger.
Ja saps de la meva afició per La Vanguardia. I no per afinitats polítiques, sinó gràcies al gran Fortuny, que fa els encreuats en castellà, i amb definicions tan bones com la següent:
Dejó los ideales y ahora hace fortuna (10 lletres).
Pensa-hi.
A més, m'agrada la contra i les cartes al director, que sempre van encapçalades pel Run-Run, articles d'opinió firmats, entre d'altres, per Quim Monzó, Marius Serra o Toni Soler.
Els articles d'opinió també me'ls miro, de tant en tant, bàsicament per veure com evoluciona la dreta d'aquest país (i de l'altre).
Fins i tot vaig llegir la famosa entrevista d'en Xavier Sala i Martín a en Montilla (acoso i derribo, brutal).
Els dilluns, el suplement Lunes Match també està força bé, sobretot els articles del gran Johan.
Diumenge té motor i borsa de treball.
Un bon diari, vaja, tot i l'ideari que l'envolta.

 
At divendres, 27 d’octubre, 2006, Blogger Charlie said...

Dejó los ideales y ahora hace fortuna (10 lletres).

joseppique?

 
At dissabte, 28 d’octubre, 2006, Blogger Unknown said...

Mmmmmmmmmmmm...
Carles, meuc.

Jo proposo "exfumadora".
I doncs, Roger, quina és la resposta correcta???

 
At dilluns, 30 d’octubre, 2006, Anonymous Anònim said...

Hola Guill, sóc en Ramon. Aviat hi serem tota la família... No m'he pogut resistir al repte dels mots encreuats: "Tabacalera", potser?

 
At dilluns, 30 d’octubre, 2006, Blogger Unknown said...

Hola Ramon! Un gallifanteeeee!!!!!!!
Molt bé!!!! Ahir vaig parlar amb en Roger i m'ho va xivar! A mi em va despistar allò de "Dejó los ideales...".

Què vols dir amb això de aviat hi serem tota la família??? Que també faràs un bloc, tu?

 
At dissabte, 11 de novembre, 2006, Anonymous Anònim said...

Hola Mep! Sóc en Bernat. No he pogut resistir la temptació d'escriure encara que sigui només per saludar! Jo no compro cap diari, però acostumo a llegir l'Sport, el Punt, el 9 i l'Avui, que certament ha millorat força últimament. Per cert, no suporto en Salvador Sostres, que escriu un article cada dia, cap al final del diari. A vegades només llegeixo l'Avui per veure què ha escrit aquest senutrio que em treu de polleguera (similar a quan escoltàvem el Garcia a la Cope, o llegim el Marca....). Ah, m'agraden força els articles de la contraportada, cada dia escriu una persona diferent i solen estar bé... Records!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home