24 d’octubre 2006

Sobre el Barça

M'agrada molt en Rijkaard i penso que és el millor entrenador que pot tenir un gran equip. És mesurat, tranquil i recolza els seus jugadors creant el clima perfecte per treballar i quan van maldades no els critica públicament. Dit això, penso que s'ha equivocat en les alineacions i en l'estratègia en els partits més importants. I de fet ell mateix ho ha reconegut en unes declaracions a Catalunya Ràdio. Per això se m'acut intentar comentar, després d'aquesta autocrítica d'en Rijkaard, on s'ha equivocat i generar un debat futbolero interessant.

A Bremen penso que fa descansar tius massa importants a l'equip i empatem de miracle (Sant Messi), amb el Chelsea, planteja un centre del camp tocador quan calia un centre del camp pegador; Edmilson no està per jugar partits contra bales perquè ell no ho és ni té recursos per enfrontar-s'hi. Gairebé sempre que ho intenta li marquen falta.

I al Bernabeu l'home va tenir pebrots i va fer sortir els 3 petits (Xavi, Deco i Iniesta) al mig i amb Thuram darrera que em sembla molt bona idea tot i que no va estar massa fi. Els 3 petits, però, potser no van sortir a l'escenari ideal, pq tothom tenia claríssim q el Madrid sortiria com una moto i caldria aguantar els 20' primers d'embestida. Jo hagués sortit amb Xavi, Deco i Marquez, i hagués deixat Iniesta de revulsiu. I penso que contra equips que sabem que ens apretaran cal sortir amb Thuram-Puyol de centrals i amb Marquez de centrecampista defensiu. No ha de ser fàcil per un sistema atacant superar aquest triangle... Puyol i Thuram són 2 centrals ràpids, contundents, bons marcadors i que cometen molt poques faltes, aspecte molt important per evitar situacions compromeses. Márquez és un central que pot jugar de pivot, pega si ha de pegar (cosa necessària), va bé per alt i té sortida de pilota jugada, cosa que no tenen en canvi Puyol i Thuram. També pot aportar desplaçament llarg a les bandes, sempre i quan no n'abusi. L'únic però que li veig al Màrquez és que a vegades quan pega se li veu massa, tot i que penso que ho està corregint. A les bandes de la defensa jo apostaria per Zambrotta o per Oleguer a la dreta i per Silvinho a l'esquerra. Gio per mi no dona la talla tècnicament, potser supera Silvinho en defensa però en atac no aporta res. Silvinho també s'entén molt bé amb el Gaúxo, té dribling, té perill, una bona gardela i centra més que correctament. Diria que és l'únic dels laterals que centra bé, de fet.

A part, el Gaúxo està en una forma que de tan baixa no ho pot ser més, tot i que un tiu com ell ha d'estar a la gespa perquè la seva presència provoca caquetes al rival. Però el que està fallant més que una escopeta de fira és Deco, desconegut. Perd pilotes perquè falla passades d'aleví i trobem a faltar els seus gols encara que siguin de rebot. Tothom casca el Gudjohnsen pq no goleja com Eto'o, però ningú diu res de la nula aportació en gols del centre del camp en general (Xavi, Iniesta, Deco) que està pràcticament inèdit en aquesta faceta. S'ha venut Van Bommel, que el trobo un matusser de collons, però no hi ha un tiu del seu perfil (gran arribada i lluita en posició avançada) al planter.

Gudjohnsen em sembla un jugador molt interessant, però no el veig de 9 pq no és un killer. Té cos, moviments i gol, però no és especialment ràpid ni té la definició d'un 9 nat. I encara no està adaptat. Però penso que ha de jugar, perquè és l'únic del davant que té cos per barallar-se amb els centrals contraris. I treure en Saviola a les 2ones parts em sembla collonut després que en Gudjohnsen els hagi cansat. Saviola em sembla una bona opció contra centrals lents, perquè és molt ràpid en l'arrencada, és un bon rematador i és capaç de crear-se ell sol l'ocasió, cosa que no veig en l'islandès, a més l'envergadura més aviat precària del conill va molt bé per provocar faltes perilloses prop de l'àrea, o fins i tot, penals. Jo tenia un entrenador que en els fores de banda prop de l'àrea contrària ens els feia servir al tiu més petit de l'equip (que sorprenentment no era jo), col·locat estratègicament dins l'àrea. No cal dir que el company, en moltes ocasions, sortia volant per l'efecte del marcador. Penal i gol.

La baixa d'Eto'o és molt important pq no només aporta gol sinó que jo diria que és tan anàrquic en general que mai saps per on sortirà. Per un defensa el pitjor és haver d'estar pendent d'un paio que no només és rapidíssim sinó que a més es mou molt i per tot arreu, igual que en Messi. És més fàcil marcar en Ronaldo que l'Eto'o o en Messi, perquè ens entenguem. I en defensa és com una mosca collonera perquè ningú pressiona el porter o les defenses rivals com ell ho fa, sense defallir i provocant moltes vegades l'errada rival.

No crec que en general hi hagi falta de gana o d'ambició, més aviat penso que es tracta d'un problema de forma física general a la que hi ha ajudat i molt la (abscència de) pretemporada i el sistema de rotacions de l'equip tècnic. Tens tothom jugant però cap amb el ritme de competició que exigeixen els grans equips rivals, que tots juguen amb un onze més o menys estable. Rotacions? Si, però no contra els grans. Contra els grans volem veure els millors a la gespa. També falta que acabin d'adaptar-se els nous (Thuram i Zambrotta no havien vist mai una defensa de 3 ni un mig de camp "pelotero" i Gudjohnsen jugava al contraatac), l'equip vagi agafant el ritme i, sobretot, que no se'ns constipi el Messi.

23 Comments:

At dimarts, 24 d’octubre, 2006, Blogger Charlie said...

Molt bé tot.

 
At dimarts, 24 d’octubre, 2006, Blogger CARLES DAVI said...

Nano, el pròxim cop et veiem al "gol a gol".

 
At dimarts, 24 d’octubre, 2006, Blogger Charlie said...

en Carles Davi té bloc? a per ell!!! juasjuajsuas

 
At dimarts, 24 d’octubre, 2006, Blogger Unknown said...

Charlie, llegiex-te els meus posts, remeuc! :-ppp

Carles, ja m'agradaria! M'agrada molt parlar de futbol i la polèmica en general, si m'hi pogués guanyar la vida seria fantàstic!

Charlie, a per ell! juasjuasjuasjuas!

 
At dimarts, 24 d’octubre, 2006, Blogger Joan Manel said...

Buffff. Cuantes coses per comentar. Estic molt d'acord en general, pero a toro pasado...
Per començar: en Rijkaard es un fantàstic gestor però un tècnic molt justet. Ja la va cagar a la final de la Champions amb l'entrada de Van Boomel. Sort que amb mitja part amb Iniesta, Larsson i Etoo (si, si, l'heroi és Etoo i no Beletti, no futem) vam poder obrir la llauna al minut 75, però va anar d'un pel d'espifiar-la. Segon: que cony foten en Neskens i l'Eusebio ??? Tercer: qui es el responsable dels fitxatxes dels darrers 2 anys??? Que hem fitxat desde que va marxar en Sandro? La Gallina, Van Boomel (que ja no hi és), Ezquerro (enara no sé on juga) i l'armari del Ikea Gudjonssen. Espero equivocar-me amb aquest últim, pero no li arriva a la sola de la sabata al Larsson (per no parlar de l'Etoo). Sort que tenim LLET i ens apareix de la cantera l'Iniesta i Messi (per no parlar del perdut Cesc) i envien a segona a La Juve (Zambrota i Thuram son 2 grans incorporacions). Tot i no donar ni una, som els primers. Doncs el dia que posi tothom al seu lloc i sobre tot juguin uns quants partits plegats, serem la pera. Cal ser optimista, pero encara no entenc per que cal patir amb aquest equip. Potser per que ens agrada veure futbol i no posar l'autobús i pegar patades i aquest és le preu que s'ha de pagar. Eiii molts records.

 
At dimarts, 24 d’octubre, 2006, Anonymous Anònim said...

Què collons al gol a gol? A la banqueta del barça directament!!!!! jejejejeje

 
At dimarts, 24 d’octubre, 2006, Blogger Mikel said...

Ei, m´he llegit tot el post!! escrius poc pero quan ho fas et quedes a gust eh?
Estic força d´acord amb tot el que dius.

 
At dimarts, 24 d’octubre, 2006, Blogger Mikel said...

Ei, m´he llegit tot el post!! escrius poc pero quan ho fas et quedes a gust eh?
Estic força d´acord amb tot el que dius.

 
At dimarts, 24 d’octubre, 2006, Blogger Unknown said...

Joan Manel,
A toro pasado no perquè ja dic al principi que aprofito que el míster ha admès que s'ha equivocat. D'acord amb el tema final de la Champions i d'acord amb el tema fitxatges excepte aquest darrer any que em semblen molt bons.

En desacord total amb el tema Gudjohnsen, que em sembla molt més jugador que el sobrevalorat Larsson. És més complet, pot ocupar més posicions, i és mil vegades més tècnic. El que no està és en forma i acoplat i el que no té és ni el gol ni la rematada de cap de Larsson, un tronquete de la cabeza a los pies, i dit amb molt carinyo pq un 10 pel seu rendiment i per la seva mentalitat i esperit d'equip.

D'acord amb la resta, serem la pera pq no hem deixat de ser-ho si fem les coses amb sentit comú. I ja hem demostrat que es pot jugar a futbol sense autobús i guanyar títols.

Moooooolts records!

 
At dimarts, 24 d’octubre, 2006, Blogger Unknown said...

Ignasi,
A la banqueta????? Jo vull jugar!!!!! heheheheheehe!!!!

 
At dimarts, 24 d’octubre, 2006, Blogger Unknown said...

Mikel,
Quan m'hi poso, m'hi poso! :-p
M'alegro que estiguem d'acord, i més de manera doble!!! ;-)

 
At dimarts, 24 d’octubre, 2006, Blogger Joan Manel said...

Wüenas de nou,
Aclareixo lo de "toro pasado":no és res personal. Crec que ara és una mica tard (a 1 setmana del partit del Chelsea) per posar en forma els jugadors i deixar de fer rotacions per, per exemple, compactar una defensa. La autocrítica den Rijkaard, la canya per part de la premsa i els nostres propostes de sol.lució són realment interessants si es detecten i s'adelanten al problema i es fan fa un mes. O el gol del Valencia no és clacat al primer del Madrid? Coincidencia?
Amb en Gudjohnsen no ens posarem d'acord: crec que es un bon jugador pero no "enganxa" amb aquest Barça. Adaptar-se? Quan de temps va passar per veure la qualitat del Ronnie o Messi al primer equip. T'ho dic jo: 1 dia. El veig més com una solució pels darrers minuts, quan es perd per penjanr pilotes, que per jugar amb pressing (no és ràpid) i treure gols de res (no és hàbil). Malgrat tot qualsevol "9" mediocre s'hauria d'inflar a fer gols amb Ronnie i Messi al costat. Si que estic d'acord en que no tota la responsabilitat de gol cau sobre ell.
Amb el Larsson és més que una opinió. Només cal revisar els seus números quan aquest any va faltar l'Etoo. Sobrevalorat, tronquete? Dos asistencies de gol en una final de Champions hauria de ser més que suficient per anyorar-lo.
Doncs llàstima no els tinguem tots dos, jungant plegats per valorar-ho.
No passa res, peró els detalls són importants. Quedar primer de grup a la Champions era important (ja es veurà) i deixar el Madrid a 8 també. Potser el que més m'emprenya és que ells no haguessin perdonat. Una miqueta d'instint assasí i menys abraçades de Teletubie.
Espero que abans de Nadal em puguis tirar en cara que l'Islandés serà bota d'Or :-))

 
At dimecres, 25 d’octubre, 2006, Blogger Unknown said...

Joan Manel,
Respecte el tema Larsson, quan dic que està sobrevalorat no vull dir que sigui mal jugador ni que no oferís bon rendiment, que el va oferir. Però recorda també com se'l criticava perquè fallava en l'u contra u amb el porter i es deia que no hi estava acostumat perquè havia de xutar de primeres i no pensar-s'ho! Només vull dir que es valora per sobre del que futbolísticament crec que val, simplement, i no deixa de ser la meva opinió.

Larsson per mi és un 9 nat amb la rematada de cap i el gol com a grans (i úniques) virtuts. També m'agrada d'ell la forta mentalitat guanyadora i la constància en el rendiment. El primer any se'l va passar lesionat i el 2on va suplir amb èxit Eto'o però en un moment en que el Barça, i perdona'm, jugava sol. Recordo Gary Lineker, jugador estimadíssim al Camp Nou, amb molt gol, també. Però, cony!, amb la pilota als peus no era cap virtuós, precisament! Ni Bakero!Al Cèsar el que és del Cèsar! Si vols fem un post i analitzem els motius pels quals Larsson ha estat tan apreciat al Barça, motius que crec tenir força clars. I ara, Gudjohnsen :-D

Guddy és més complet com a jugador que Larsson perquè d'entrada pot ocupar la posició de 9, els 2 extrems, la mitja punta i si m'apures els 2 interiors. Toca bé la pilota amb les 2 cames i és capaç de controlar bé un meló (Larsson no), jugar bé al primer toc (Larsson també), té dribbling (Larsson no), dona assistències de gol als companys (Larsson també)i té gol (Larsson més). L'any passat, a Stamford Bridge, el jugador més perillós del Chelsea va ser de llarg Guddy jugant al mig del camp (Lampard missing), treient-se de sobre 2 tius amb un cop de cintura i llançant passades a l'espai a Robben i Joe Cole amb precisió i rapidesa. Quan vaig veure que no saltava a la gespa al Camp Nou al partit de tornada vaig pensar que Mourinho estava sonat.

I no tots els jugadors s'adapten amb la mateixa rapidesa ni crec que depengui de la seva vàlua futbolística. El Gaúxu venia fart del PSG i arribava a un equip que aposta pel futbol ofensiu i el jogo bonito, havia d'estar més content que unes pasqües, a part de no haver guanyat res a nivell de clubs. Messi no em val perquè venia de les categories inferiors, no havia d'adaptar-se a res perquè ja ho estava d'adaptat. Portava molt de temps entrenant amb el primer equip.

Pilota d'or en Guddy no serà, però jo crec en ell i encara que em desesperi a vegades perquè falla ocasions, penso que pot ser un jugador important en aquest equip. Igual que Saviola :-)

Totalment d'acord amb l'instint assassí, també!

 
At dimecres, 25 d’octubre, 2006, Blogger Joan Manel said...

Doncs si que t'agrada el tema. Això comença a semblar el rondo (encara que li poses més nivell que la Cristina Cubero ;-PPPP). No puc més que estar d'acord amb tot el que dius i encara més com ho exposes. Malgrat tot, crec que la discussió no és qui es millor dels dos, sino qui encaixa millor amb l'estil del joc del Barça. Insisteixo i espero equivocar-me, pero en Guddy no és peça d'aquest puzzle. A més, aplica-li una mica de sentit comú. En Mourinho, serà tot el que vulguis, però no és idiota i el Chelsea no té precisament problemes econòmics. Perque haurien de vendre aquesta joia de jugador al seu maxim rival (a guanyar la Champions)? Tampoc em cuadra. Un darrer apunt parlant de 9s. On estant tots els que deien que la vinguda de Henry seria un problema? Déu meu si tinguessim ara a Henry. Bé, doncs haurem d'esperar a que l'equip s'engrasi. Tenim 3 mesos calentets per endavant. Molts records.

 
At dimecres, 25 d’octubre, 2006, Blogger Charlie said...

Cristina Cubero???? dfñlskjafñlskjsdfklajñflkdjñflsdkj!!!!!!!

 
At dimecres, 25 d’octubre, 2006, Blogger Unknown said...

Joan Manel!
M'agrada més parlar de futbol que a un tonto un llapis! :-ppp i a tu també, eeeh??? Al debat ja només queden 2 candidats! :-pppp

Cada cop estem més d'acord. Certament es tracta d'un problema d'encaix i Guddy ha estat fitxat per ocupar la posició de davanter centre; posició que fa temps que no ocupa i que, a més, era la posició de Larsson, d'aquí que s'enyori més a Larsson del que se l'hauria d'enyorar (opinió personal invariable, jejejejeje!)

Totalment d'acord amb el tema Henry, jo estava convençut que era un fitxatge bomba dels bons, bons, aposta segura. I a més, Henry és molt més que un 9.

Respecte el tema que el Chelsea es desprengués de Guddy, deixes de banda factors que crec són importants per valorar-ho i, perdona'm, caus en la demagògia. Només et posaré l'exemple de Van Nistelroy perquè m'entenguis. Si un equip com el Manchester se'n desprèn, ara no hauria d'estar golejant al Madrid! Guddy portava 6 temporades al Chelsea, Mourinho l'havia endarrerit al mig del camp i alternava, en la darrera temporada, la titularitat amb la suplència. A més, no oblidis que ha sortit de Londres per anar a Barcelona (tema clima, etc.) i al Barça, que (i en això segur que estem d'acord) és l'actual campió d'Europa i disposa del millor jugador del món. Ah! I no va venir gratis (crec que van ser entre 9 i 12 milions d'euros, que Déu n'hi do!).

Molts records!

 
At dimecres, 25 d’octubre, 2006, Blogger Unknown said...

Charlie,
La Cristina Cubero no la puc ni veure. Caurà un post sobre ella, m'ho ensumo! :-D

 
At dimecres, 25 d’octubre, 2006, Blogger Charlie said...

-Pretemporada desastrosa (físicament parlant).
-Mundial.
-Lesió d'Eto'o.
-Manca de motivació per haver aconseguit el doblet la temporada passada.
-Defenses que encara no s'han adaptat a la lliga espanyola.

Cal escriure posts tant llargs??? :P

 
At dimecres, 25 d’octubre, 2006, Blogger Unknown said...

Carles,
Rajeitor. Si no escric, boring o tostón. I si escric, és massa llarg.

Carles=barrufet (amb perdó)rondinaire.
:-ppp

 
At dijous, 26 d’octubre, 2006, Blogger Mikel said...

pero que encara no saps que en Carles en el torracullons oficial del mon blocaire??!!!

 
At dijous, 26 d’octubre, 2006, Blogger Unknown said...

Mikel,
És veritat! És en torracollons, tens raó! :-p

 
At dijous, 26 d’octubre, 2006, Blogger Joan Manel said...

Força Guddy :-PPP. A crit de "Que malo eres!!!" va enchufar 2 barraques. Potser tractem massa bé els jugadors al Camp Nou?? Per un dia que marca 2 gols i estic sopant amb uns col.legues. Ja és mala sort. Be, com un dia no fa primavera ara li toca mullar el dia del Chelsea. També, visca en Nolito (fitxatxe d'hivern?)

 
At dijous, 26 d’octubre, 2006, Blogger Unknown said...

Joan Manel,
Sense ser un killer va i clava 2 barraquetes de killer, juasjuasjuas! I tu t'ho perds! Com dius, una flor no fa estiu i ara toca mullar contra equips superiors al Badalona, com a mínim! :-D

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home