07 de març 2007

Estadísqtiques, Barça i tal dia farà un any


Ahir el Barça va quedar eliminat de la present lliga de Campions. Fins aquí una obvietat com un piano. Però recullo els comentaris d'en Joan Manel al blog d'en Mikel perquè no puc estar-hi més d'acord; ahir va passar el Liverpool però si mirem els mèrits fets al Camp Nou, amb mooooolta llet. No em surten els comentaris des del mal perdre (que en tinc i molt) sinó del que he vist.

He vist un equip que es troba amb un gol clau a favor de miracle (errada de Valdés), que 'deambula' pel camp fotent cosses i a córrer, que no lliga 3 passades seguides amb la pilota al terra... què voleu que us digui? A més es troba un Barça immers en 4 partits seguits d'alt risc, amb 2 homes clau sortint d'una lesió i 2 homes més clau en una baixa forma física alarmant (Gaúxu i Deco), i amb la tornada al seu estadi. Ho sento, i potser sonarà bèstia, però quan ens va tocar el Liverpool vaig dir que era l'equip que menys futbol tenia dels que ens podia tocar i no puc més que reafirmar-me en el que vaig dir. Futbolísticament, són una banda. Ara, una banda amb collons, esperit, orgull, disciplina, ànim, ofici, determinació, 'pundonor', etc., justament el que habitualment ens falta a nosaltres. Per mi l'eliminatòria es comença a perdre no quedant primer de grup a la lligueta, amb l'empat del Chelsea al final del partit del Camp Nou i encara sort que es va empatar a Bremen, però a Bremen s'hi ha de guanyar. Jugar-te el ser o no ser fora sempre té un plus de dificultat. I no vull criticar ni rajar dels jugadors, només vaig trobar a faltar intensitat, la intensitat que si trobes sempre en el Puyol i normalment en Deco, ahir espès com mai. Amb intensitat i orgull ahir es passa a quarts. I ja sé que algú em recordarà les ocasions de marcar que va tenir el Liverpool ahir, que les va tenir i una (triple) molt clara; la resta xuts de lluny i davant un 3-4-3 ofensiu per necessitat. El que es diu elaborar jugada, poc o res.

I respecte les estadístiques vull fer un apunt. M'agraden i em diverteixen i la majoria de vegades són certes. I ho són la majoria de vegades perquè sempre contemplen un percentatge d'error. El truc (de 'l'almendruc') seria contemplar rigorosament totes les variables que intervenen a un fenomen. I aquí hi ha la mare dels ous. En futbol es tira molt d'estadística i segur que sovint s'acompleixen, però hi ha un aspecte amb el que no combrego ni fart de vi. Es parla que tal equip ha visitat x vegades aquell estadi i p vegades ha guanyat, q vegades empatat i r vegades perdut i que, per tant, té un % tal de possibilitats d'obtenir cadascun dels 3 resultats. I vinga!!, avall que fa baixada!!! Però si ens parem a pensar, durant 50 anys, un equip és exactament el mateix??? disposa dels mateixos jugadors i entrenador??? Els jugadors han dormit les mateixes hores i menjat el mateix cada any que s'han enfrontat??? Psicològicament afronten el partit de la mateixa manera??? venen de guanyar o de perdre????

Si que es pot fer estadística, per exemple, dient que en un % x de vegades que un equip disposa del 70% de possessió de la pilota, guanya un partit. Són dades objectives. Es correlaciona el percentatge de possessió amb el resultat final i són faves comptades. Però que algú esgrimeixi com argument que el Liverpool, per exemple, no ha quedat mai eliminat d'Europa després de guanyar l'anada fora, a mi me la suspèn (com li agrada al bo del Monlloretta aquesta expressió!) per temps musicals. No té cap valor. Com tantes altres coses... però un cop més, en l'exemple que he posat, no deixa de ser la puta realitat, i perdoneu l'expressió. Ironies de la vida! :-D

12 Comments:

At dimecres, 07 de març, 2007, Blogger Mikel said...

Les estadistiques tenen el valor suficient com per fer-nos veure que potser som massa exigents , si tothom pot pujar l´everest a la pota coixa i tu no potser pots pensar que algo es pasa , pero en aquest cas les estadistiques diuen molt. No podem guanyar sempre si no seria tot molt facil i molt avorrit , es que fins i tot perdre copa i lliga no ens tindria pas que extranyar de fet es el que mes cops ens ha pasat en la nostre llarga historia per tant mes anims i mes ilusio i no et demanare menys exigencia perque l´exigencia sempre va be el que si et demano es menys derrotisme i pesimisme.
Si totes les aficions fosin com la nostre la majoria d´equips que fot anys i panys que no guanyen res ja no existirien , l´equip que ens va eliminar ahir amb aquesta entrega tan envejable que tothom diu l´any pasat tambe va pringar a la champions , va a 15 punts del manchester a la lliga i fot uns partits de pena , NO VULL MAI UN BENITEZ a la banqueta de can barça per molt que amb ell poguem arribar lluny a la champions

 
At dijous, 08 de març, 2007, Blogger Joan Manel said...

A veure...deixem-nos d'estadistiques que no ajuden molt. Si només hem guanyat 4 vegades lliga i copa és perque no hem tingut millor equip per fer-ho. Jo penso que aquest Barça és molt capaç de guanyar lliga, copa i Champions. L'any passat ho va demostrar i és just exigir-li que ho faci. S'ha fet tot el que s'ha pogut per guanyar la Champions? Jo crec que ens hem relaxat. Com be dius, Guillem, el dia de Bremen va ser clau, no només perque vam perdre a Eto'o sino que vam perdre les opcions de quedar primer de grup. Recordo que l'any passat vam jugar tots els partits de tornada al Camp Nou i amb l'estil que juga el Barça això es definitiu.
Això si, ara a fer pinya i el més de Juny en parlem com recuperar l'esperit del 2006.

 
At dijous, 08 de març, 2007, Blogger CARLES DAVI said...

Les estadístiques estan bé, però aquest any el problema no són les estadístiques. Tal com ha dit el Joan Manel, el problema és que s´han relaxat. No se, seria per trobar-s´hi per saber que et passa pel cap, però després de guanyar lliga i champions el mateix any s´han relaxat. No és que vagin de sobrats, sinó que no tenen la mateixa motivació. Per que? Doncs no ho se, seria bo poder trobar-s´hi i així poder opinar amb fonaments.
PD: Guillem, molt bona l éxpressió "pundonor". juajuajua.

 
At dijous, 08 de març, 2007, Blogger Charlie said...

L'autor ha eliminat aquest comentari.

 
At dijous, 08 de març, 2007, Blogger Charlie said...

Mikel,
Potser tu et consoles amb les estadístiques, que deien que era impossible arribar més lluny d'on hem arribat, i et quedes tant panxo.
Jo, com a bon torracollons que sóc, no estic gens d'acord.
A aquesta actitud envers les estadístiques se l'anomena "mal de muchos consuelo de tontos" i voler tapar amb paper les esquerdes que tenim a casa.
El Barça té un GREU problema de motivació des de que va començar la temporada, agreujat amb una falta de companyonia brutal. Aquí cadascú va al seu rotllo, a guanyar la seus premis, a guanyar la seva pasta, i la resta no importa.
Això és el que s'ha de sol.lucionar, i no tancar els ulls i "qui dies passa anys empeny", perquè això anirà a pitjor, i sinó, al temps.
I això és el que ens va fer perdre l'eliminatòria, I RES MÉS.
Me la suspèn (:P) que el Liverpool no jugués a futbol i que anessin jugar a lo guarro. Me la porta fluixíssima que nosaltres juguéssim a futbol i ells a rugby. Ells són a quarts de final, i nosaltres a casa menjant-nos els mocs.

(Ah, i si, tots molt contents de que hagin eliminat al Madrit. Però us recordo que, amb copes d'europa, estem a anys llum, un any més.)

 
At dijous, 08 de març, 2007, Blogger Unknown said...

Ei Mikel! Està clar que no es pot guanyar sempre, tens raó. i estic d'acord amb ser optimistes i passar pàgina. Jo tampoc vull un Benitez a la banqueta. L'únic que reclamo és que l'equip caigui amb dignitat i això és el que he trobat a faltar, simplement.

 
At dijous, 08 de març, 2007, Blogger Unknown said...

Joan Manel, totalment d'acord.

 
At dijous, 08 de març, 2007, Blogger Unknown said...

Carles, et fa gràcia 'pundonor'? i què me'n dius de 'casta' y 'raza'??? juasjuasjuasjuas!

 
At dijous, 08 de març, 2007, Blogger Unknown said...

Charlie, tb estic d'acord amb tu. Del que em queixo del Barça en general és de la falta d'amor propi que he vist, de la falta de convicció, de collons, de 'garra'. I ho atribueixo a un problema físic, principalment, i penso que la desunió cada vegada més evident del vestidor pot tenir-hi alguna cosa a veure. Però tb m'entristeix que avui en dia s'imposi el futbol de destrucció, de patada i a córrer (regional), fem un golet de pura sort i el defensem amb ungles i dents... pffffffffffffff... què vols que et digui? Ara bé, és veritat que estem fora i ells no...

 
At divendres, 09 de març, 2007, Blogger Mikel said...

A veure , anem per parts si l´equip es millor que tota la resta perque l´any pasat va fer el doblet el mateix podriem dir sde la resta d´equips que han guanyat la champions els ultims 30 anys i tampoc han repetit no? factors com la desmotivació , l´apalanque , ser l´equip a batre etc etc etc ho pateixen TOTS els equips i per aixo insisteixo tenim unes estadistiques demolidores.
Si totes les aficions fosin iguals representa que aquesta any en Benitez no hauria pogut eliminar al barça perque no podria ser entrenador del Liverpool perque ha pasat de guanayr xampions a no guanyar res , a ser eliminat l´any pasat a primera ronda i aquest any a no poder guanyar ni lliga ni cap de les dues copes de UK , i els jugadors tots al carrer perque s´han apalancat i si eren tant bons per guanyar la xampions com potser que els eliminin....pero resulta que son els jugadors que estem envejant per la seva entrega i companyerisme al partit d´aquest dimarts....
i Xarlie , Sobre les copes d´europa del Madrid... anem 3-2 perque les 6 primeres jugades en un torneig de paxanga amb 4 equips i amb en Franco subvencionant el torneig i robant jugadors com el Di Stefano , personalment no les conto per res.

 
At divendres, 09 de març, 2007, Blogger Joan Manel said...

Eiiii Mikel, evidentment que es molt complicat repetir Champions i l'estadística es demoledora. Doncs encara amb més raó, ara no entenc perquè NO s'ha forçat la màquina per aconseguir el nivell físic e intensitat necessària enlloc de pasar-nos el Nadal menjant panallets.
Pels amants de les estadístiques: dimarts només van jugar 5 jugadors del Liverpool que van ser-hi a la final de fa 2 anys.
Per altre banda, jo també conto les Champions en color :-)))

 
At divendres, 09 de març, 2007, Blogger Unknown said...

Benvolguts!És cert que hi ha factors que es repeteixen en els equips campions com la desmotivació, la falta de gana de triomfs, etc., però com que ho sabem s'ha de treballar per evitar-ho i treballar molt la part psicològica, a més de la física, que tot és important!

Però jo sóc molt culé i m'emprenyo sempre quan es perd i més si es perd contra un equip que NO és millor que tu i només et supera en mentalitat, perquè en talent i tècnica estan a anys llum.

És cert que han passat uns dies i s'ha de girar pàgina i estar amb l'equip, certament l'aficionat culé és un apalancat de 'cuidadu'...

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home