29 de novembre 2006

Pluja fina (gràcies Jotafelius!)


Article publicat al diari AVUI el passat 27 de novembre. El signa en Xavier Bosch, cap de programes de RAC 1 i director-conductor de “El món a RAC 1”, a més de col·laborador setmanal al Mundo Deportivo.


"Carod-Rovira ens sorprèn. Què vol dir que amb el nou tripartit passarem del "catalanisme de cap de setmana" al "catalanisme de pluja fina"? On ets, Esquerra Republicana, que no et reconec?

Què té Montilla que us asserena, us apaivaga i us hipnotitza? Quatre conselleries i un vicepresident? Quin encant ocult té Joseíto -que és com l'anomenen les tietes d'Iznájar- que heu fet president un senyor que creu que l'Estatut (que vosaltres trobeu insuficient) és la meta assolida, pel cap baix, per a un parell de generacions? On queden els anhels d'independència? On queda el somcomsom si esteu deixatant el tarannà a marxes forçades?

Què va voler dir Carod-Rovira quan va afirmar que "el catalanisme d'aquest govern no serà de cap de setmana sinó de pluja fina, un catalanisme de la quotidianitat i de construcció diària"? Em pregunto com és el catalanisme de cap de setmana. És etiquetar en castellà però posar-te l'adhesiu del CAT al 4x4 per pujar a la Cerdanya? És no anar a missa però ser pregonament montserratians? És no agradar-te el futbol però voler que guanyi el Barça? És penjar la senyera l'Onze de Setembre i treure-la el dotze a trenc d'alba no fos cas que el veïnat pensés que som massa radicals? És escoltar El complot dels oients del Xavier Solà? És, potser, portar el ritme de la Santa Espina amb el peu? No ho entenc.

Però, i el catalanisme de pluja fina? Voleu dir que quallarà? Voleu dir que n'hi haurà prou per frenar les insídies de la COPE, per aturar el corró de la Brunete mediàtica, les atzagaiades d'Acebes i les provocacions dels Ciutadans? Segur que el que cal, ara, és un catalanisme de molt més pa que formatge, si a sobre és descremat? Pels aires que bufen de les Espanyes, per tenir cada vegada més televisions que emeten en castellà, per l'allau d'immigració que malda per integrar-se però que no els cal aprendre el català, si ara rebaixem el to, si en aquesta bugada hi perdem tants llençols, malament rai.

Joan Puigcercós demana que ningú no els doni lliçons de patriotisme. Déu me'n reguard, Joan, no és cap lliçó. És la constatació dolorosa d'una decepció. És haver cregut que eren més importants els principis que els càrrecs. Al capdavall, potser l'autèntic líder que ens queda d'ERC, el qui encara parla sense embuts, es diu Joel Joan. Ves per on, l'únic que és actor i que, en canvi, no ha de fer cap paper. Ni paperet, ni paperot, ni paper d'estrassa. Potser, comptat i debatut, no serà catalanisme de pluja fina. Potser serà de pluja daurada, perquè se'ns ho faran al damunt i direm que ens agrada."

11 Comments:

At dimecres, 29 de novembre, 2006, Anonymous Anònim said...

És el que et deia al meu blog, el que volen tots és governar, sigui com sigui, i això és el que fa ERC amb el tripartit. Al final, tots els partits,els principis se´ls passen per un lloc que jo se, així poden governar.
I clar, CIU ho aprofita dient que són els abanderats del catalanisme, una altra tàctica. Si hagués sigut el revés, segur que ERC faria el mateix. Tot es tracta d´atacar a l´altre o anr fent afirmacions que indirectament ataca a un altre partit. I això ho fan tots. Suposo que per això la gent es cansa de la política i dels polítics.

 
At dimecres, 29 de novembre, 2006, Blogger Unknown said...

Totalment d'acord, Carles! És més important desacreditar l'adversari que acreditar-se un mateix amb fets!

Trist? Si, però és així...

 
At dijous, 30 de novembre, 2006, Blogger Mikel said...

plas plas plas plas plas plas un 10 per en XAvier Bosch

 
At dijous, 30 de novembre, 2006, Blogger Unknown said...

Mikel!
L'article sembla venir d'algú afí a ERC decebut per l'actuació d'ERC (en som molts).

És el teu cas???? o t'apuntes al carro de "l'acoso y derribo" Ciueropepero??? :-PPP

 
At dijous, 30 de novembre, 2006, Anonymous Anònim said...

lo segon.

 
At divendres, 01 de desembre, 2006, Anonymous Anònim said...

Ei Mep, que vinc del bloc de la JBauer, que ens han donat el premi!!
Felicitats, company!!

 
At dissabte, 02 de desembre, 2006, Anonymous Anònim said...

Marditoh rohedoreh!! Amb la pena que tinc jo de compartir aniversari amb el DÑLFKJDSÑLFK del Fraga...i no em doneu ni un premi de consolació emocional.

 
At dilluns, 04 de desembre, 2006, Blogger Unknown said...

Jbauer!
Benvinguda al bloc! Millor persona, en Bosch? Que el coneixes??? ;-)

 
At dilluns, 04 de desembre, 2006, Blogger Unknown said...

Pd40! Weeeeee aaaare the chaaaaampiooooooons!!!! jejejeje!
Benvingut i felicitats a tu també!!

 
At dilluns, 04 de desembre, 2006, Blogger Unknown said...

Charlie! No siguis torrac... i accepta la derrota! :-P
Un consolador et donarem!! :-P

 
At dilluns, 04 de desembre, 2006, Anonymous Anònim said...

nonono, el consolador per la candela!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home